Pokračovanie článku: Miliardár prišiel o firmu a majetok prepísal. Majiteľ Slovakia Energy prvýkrát verejne prehovoril

„Vo svetle štvanice, ktorá sa v posledných týždňoch deje, sa z týchto nehnuteľností stalo žiadané safari pre všetkých, ktorí chcú vidieť Písaříka naživo. Možno, že pochopíte, že vzhľadom na to, že tieto nehnuteľnosti boli písané na mňa ako fyzickú osobu, bolo možné za dve minúty zistiť, kde bývam. Preto som sa s ohľadom na bezpečnosť a súkromie rozhodol, že nehnuteľnosti prevediem na právnickú osobu. Tú právnickú osobu vlastním. Odmietam, že by som skrýval nejaký majetok. Jediná zmena je, že tieto nehnuteľnosti nevlastním ako fyzická, ale ako právnická osoba,“ poznamenal.

Dokončeniu operácie okolo majetku ale zabránilo predbežné opatrenie, ktoré na návrh insolvenčného správcu Jaroslava Broža vyhlásil Mestský súd v Prahe.

Insolvenčný správca Brož českým médiám naznačil, že ďalšie právne kroky proti Písaříkovi môžu nasledovať. „V hre je viacero predbežných opatrení. Reagujeme na alarmujúce správy, ktoré prichádzajú,“ povedal bez ďalších podrobností na pre portál SZ Biznis.

Brošňa je správcom konkurzu skrachovaného biznismena Tomáša Bártu, ktorý sa s Písaříkovými rokmi súdi o desaťpercentný podiel v Bohemia Energy. Podiel v Bohemia Energy bol hlavnou položkou, od ktorej si Bártovi veritelia sľubovali uspokojenie pohľadávok.

Bohemia Energy začala dodávať elektrinu v roku 2006, neskôr k nej doplnila aj plyn. Na Slovenskom trhu pôsobila jej dcérska spoločnosť Slovakia Energy 13 rokov. Od založenia firmy presiahlo imanie Jiřího Písaříka osem miliárd českých korún (317 miliónov eur), čo z neho robilo 37. najbohatšieho Čecha. Pre krach Bohemia Energy však Písařík o svoje miesto v miliardárskom rebríčku prišiel.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #zemný plyn #Slovakia Energy #energetika #trh s energiami #Bohemia Energy