Pokračovanie článku: Premiér je optimista: Zvyšovanie cien energií by domácnosti nemali veľmi pocítiť

Premiér Eduard Heger (OĽANO) pri rastúcich cenách energií absolútne zlyháva. Uviedla to Patrícia Medveď Macíková, hovorkyňa mimoparlamentnej strany Hlas-SD, v reakcii na premiérove vyjadrenia v sobotňajšej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Premiér Eduard Heger podľa nej absolútne zlyháva pri riešení drastického rastu cien energií, ktoré môžu mať vážny dosah na rozpočty domácností a likvidačné následky pre množstvo firiem.

V Sobotných dialógoch Heger podľa hovorkyne Hlas-SD predniesol pri téme energií svoju obvyklú „znôšku“ fráz – nemaľujme čerta na stenu, rast cien Slovensko zvládne a, samozrejme, za všetko je vinná opozícia. To všetko podľa nej v situácii, keď pre detinský spor ministrov Igora Matoviča (OĽANO) a Richarda Sulíka (SaS) nepočíta štátny rozpočet so žiadnymi kompenzáciami za vysoké ceny energií.

Ak by podľa Medveď Macíkovej bol pán Heger skutočným premiérom a nie iba Matovičovým hovorcom, zavrel by sa s oboma neschopnými ministrami na Úrade vlády SR, buchol po stole a nepustil ich odtiaľ, kým sa nedohodnú. Žiaľ, Slovensko má podľa nej premiéra, ktorý nie je lídrom a vládu, ktorá zlyháva na každom kroku. Preto musí podľa hovorkyne strany táto vláda čím skôr odísť.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #ceny energií #Hegerova vláda