Elektrikári chystajú ďalšie odstávky. Bez prúdu budú tri okresy

Stredoslovenská distribučná (SSD) pripravuje údržbové práce.

09.07.2021 09:43
Elektrina Foto:
Ilustračná foto.
debata

SSD pripravuje od utorka do piatka (13. – 16. 7.) údržbové práce na vybraných elektrických vedeniach vysokého napätia. Podľa hovorcu SSD Miroslava Gejdoša sa nezaobídu bez rozsiahlejších odstávok elektriny a dotknú sa viac ako 4000 domácností z Dolného Kubína a niektorých obcí v okrese Martin.

Obyvateľov sídliska Veľký Bysterec v Dolnom Kubíne čaká prerušenie dodávky elektriny vo štvrtok a v piatok. Pocíti ju viac ako 1000 domácností. Vo štvrtok nepôjde elektrický prúd od 7.00 do 11.30 h na uliciach Bysterecká a Okružná.

V piatok by sa mali pripraviť obyvatelia ulíc Hurbanova, Pelhřimská, SNP a Športovcov. Tu bude odstávka od 7.15 do 13.00 h.

„Dôvodom obmedzení na sídlisku Veľký Bysterec bude zber a aktualizácia prevádzkových dát z vedení vysokého napätia, na základe ktorých môžu energetici skvalitniť svoje služby,” informoval Gejdoš.

kovový vodík, elektrina, supervodivé materiály Čítajte viac Ľudí v Žilinskom a Trenčianskom kraji čaká odstávka elektriny. Bude sa robiť údržba

Doplnil, že v okrese Martin majú v utorok od 7.15 do 16.30 h naplánovanú odstávku elektriny obce Košťany nad Turcom, Žabokreky, Turčiansky Peter a veľmi okrajovo aj Dražkovce. Bez elektriny zostane spolu približne 1200 domácností.

„Mesto Turany a obce Krpeľany, Ratkovo a Šútovo zostanú čiastočne bez distribúcie elektrickej energie v stredu. Odstávka bude od 7.30 do 16.30 h a dotkne sa zhruba 900 odberných miest,” dodal hovorca SSD.

„V okrese Martin sa uskutočnia odstávky z dôvodu pravidelnej lezeckej kontroly vzdušného vedenia vysokého napätia. Jej cieľom je vyhľadávanie potenciálnych problémov a prevencia pred poruchami a následnými výpadkami elektriny,” vysvetlil Gejdoš.

V okrese Púchov naplánovala SSD odstávku elektriny v obci Lysá pod Makytou a okrajovo aj v susedných Lúkach v stredu od 7.30 do 15.30 h. „Dotkne sa zhruba 1000 odberných miest. Dôvodom je lezecká kontrola vedenia vysokého napätia (22 kV),” uzavrel hovorca energetikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #oprava #elektrina #elektrika