Stredoslovenská distribučná eviduje asi 4 200 odberných miest bez elektriny

Po intenzívnych štvrtkových (24. 6.) búrkach je na severozápade Slovenska stále bez elektrickej energie asi 4 200 odberných miest spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD). Informoval o tom hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

25.06.2021 16:33
blackout, elektrina, elektricka siet, vedenie, Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Počítame s tým, že na úrovni vysokého napätia by mali naši pracovníci obnoviť dodávku elektriny pre všetky odberné miesta. Máme však ešte desiatky porúch na úrovni nízkeho napätia. Mnohé z nich sú v rôznych chatových oblastiach. Tieto poruchy budeme odstraňovať priebežne, ale až po odstránení porúch na vyššej napäťovej úrovni,“ doplnil Gejdoš.

Intenzívne búrky sprevádzané tornádom a krupobitím, ktoré sa vo štvrtok večer prehnali Moravou, zapríčinili na severozápade Slovenska energetickú kalamitu. Podľa hovorcu SSD zostalo za posledných 24 hodín bez elektriny minimálne na tri minúty viac ako 30.000 odberných miest. V piatok ráno bolo bez elektrického prúdu okolo 6400 domácností.

Najzasiahnutejšími okresmi boli Čadca, Púchov a Považská Bystrica. „Pracovníci údržby sú v teréne už od štvrtka večera a postupne odstraňujú jednotlivé poruchy. Najčastejšie išlo o stromy popadané na elektrické vedenia a pretrhané vodiče. Elektrikári zo SSD robia všetko, čo je v ich silách, aby dodávku elektriny obnovili čo najskôr,“ povedal Gejdoš.

debata chyba
Viac na túto tému: #elektrina #SSD