Plánované odstávky elektriny nebudú, energetici nechcú ľuďom komplikovať život

Distribútor elektrickej energie zareagoval na nariadenie vlády, aby odberateľom nekomplikoval už teraz náročnú situáciu. Ak sa nezmenia okolnosti, odstávky nebudú ešte dva týždne.

12.01.2021 12:53
tredoslovenská distribučnáx Foto: , ,
Stredoslovenská distribučná obmedzí planované odstávky minimálne do 24. januára.
debata

Stredoslovenská distribučná (SSD) každoročne prispôsobuje svoje aktivity počas vianočného obdobia, aby neobmedzovala obyvateľov plánovanými odstávkami elektriny. Do normálneho režimu nabiehajú energetici zvyčajne od Troch kráľov.

Tento rok sa ale prispôsobujú výnimočnej situácii v súvislosti s pandémiou koronavírusu a prijatými opatreniami. Všetky plánované práce, ktoré by mali za následok obmedzenie distribúcie elektriny, stornovali až do 24. januára, kedy by mal skončiť zákaz vychádzania.

Distribučná spoločnosť pristúpila k tomuto kroku najmä s ohľadom na obyvateľov, ktorí sú nútení zdržiavať sa prevažne doma. Ak by nezrušili odstávky, výrazne by skomplikovali dištančné vyučovanie žiakov, ale aj možnosti zamestnancov pracujúcich z domu.

Výnimkou bude len niekoľko ojedinelých prác, kedy sa preruší dodávka elektriny v nevyhnutnom rozsahu jednak kvôli bezpečnosti distribučnej sústavy, ale aj pre to, aby sa predišli vážnym ekonomickým škodám.

debata chyba
Viac na túto tému: #dodávky energií #odstávka #Stredoslovenská distribučná