SEPS má 25 pozitívnych zamestnancov. Prenos elektriny je bezproblémový

Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) v súčasnosti eviduje 25 pozitívne testovaných zamestnancov na koronavírus. Firma pritom otestovala 508 ľudí zo všetkých pracovísk. Prenos elektriny je zatiaľ spoľahlivý a bezproblémový.

12.11.2020 17:22
debata (3)

„Okamžite po získaní výsledkov testov boli prijaté adekvátne opatrenia. Špeciálne režimové opatrenia pre krízové situácie v súvislosti s COVID-19 boli pripravené na začiatku prvej vlny koronakrízy a sú priebežne dopĺňané a upravované na základe skúseností získaných z aplikačnej praxe,“ informoval vedúci odboru komunikácie SEPS Norbert Deák.

Prevádzkovateľ elektrizačnej prenosovej sústavy v rámci súboru prijatých opatrení pre minimalizáciu šírenia ochorenia COVID-19 pristúpil v dňoch 6. až 9. novembra k realizácii opakovaného celofiremného RT-PCR testovania zamestnancov. V spolupráci s dodávateľom otestovala firma zamestnancov všetkých pracovísk – administratívnej budovy v Bratislave, Slovenského elektroenerge­tického dispečingu (SED) v Žiline, ako aj prevádzkových správ západného, stredného a východného Slovenska.

Spoločnosť SEPS ako prevádzkovateľ prenosovej sústavy je zodpovedná za vyrovnanú výkonovú bilanciu spotreba/výroba, ako aj bezpečný a spoľahlivý prenos elektriny od najväčších výrobcov do distribučnej sústavy, k priamo pripojeným odberateľom a rovnako aj cezhraničný prenos elektriny. Spoločnosť SEPS je súčasne prevádzkovateľom prvkov kritickej infraštruktúry európskeho i národného významu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #elektrina #testovanie #SEPS #pandémia