Západoslovenská distribučná je pripravená dodávať elektrinu

Spoločnosť Západoslovenská distribučná (ZSD) je pripravená dodávať elektrinu aj v čase mimoriadnych opatrení. „Pracovníci dispečingu sú izolovaní od ostatných pracovníkov, aby bola zabezpečená ich ochrana pred nákazou v maximálnej možnej miere. Dispečeri boli vybavení pre prípad krízy tak, že vedia plnohodnotne zabezpečiť dispečerské riadenie aj z domu,“ uviedla hovorkyňa západoslovenských energetikov Michaela Dobošová.

23.10.2020 16:00
debata (5)

Energetici majú zároveň pripravené redundantné pracoviská a tímy. „Takže aj v prípade, ak by po plošnom testovaní vypadla väčšina zamestnancov, vieme zabezpečiť udržateľný prevádzkový režim a nepretržitú dodávku elektrickej energie. Môžeme ubezpečiť občanov, že sa nemusia obávať, že by prišlo k výraznému predĺženiu času opravy porúch a obnovy dodávky elektrickej energie,“ dodala Dobošová.

Doteraz západoslovenskí energetici priamo vo firme zamestnancov netestovali na koronavírus. „Máme však uzavreté zmluvy s externými dodávateľmi. Momentálne riešime aj možnosť, že by sme v spolupráci s týmito dodávateľmi zabezpečili pre kritických zamestnancov testovanie PCR testami alebo antigénnymi testami priamo v priestoroch spoločnosti v čase prebiehania plošného testovania,“ povedala Dobošová.

Od soboty 24. októbra budú zavreté všetky ZSE Centrá. Zákazníci môžu vybaviť väčšinu záležitostí týkajúcich sa odberných miest a služieb prostredníctvom svojho online účtu. V prípade, že nemajú online účet zriadený, môžu využiť e-mailovú adresu kontakt@zse.sk. „Rovnako môžu využiť aj zákaznícku linku (0850 111 555), avšak vzhľadom na aktuálnu situáciu môže prísť k predĺženiu čakania na spojenie s operátorom. Zákazníkov preto prosíme o pochopenie a trpezlivosť,“ konštatovala Dobošová. Spoločnosť ZSE ukončila všetky obchodné aktivity v teréne. Od pondelka 26. októbra pracujú všetci zamestnanci, ktorým to výkon práce umožňuje, formou home office.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Západoslovenská distribučná #ZSD