ÚRSO spustil rokovania s veľkými odberateľmi o nastavení regulácie energetiky

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) začal tento týždeň rokovania s veľkými priemyselnými odberateľmi energií. Odborná komisia zložená zo zástupcov úradu a podnikateľov by mala pomôcť zefektívniť procesy blížiacich sa cenových konaní na rok 2021, ale aj systémové nastavenia regulácie energetiky do budúcnosti. ÚRSO o tom informoval na svojej internetovej stránke.

27.08.2020 10:58
debata

„Chceme sa navzájom počúvať a lepšie sa pochopiť. Naším spoločným cieľom by mala byť efektívna reakcia na aktuálne problémy a postupné systémové nastavenie regulačného rámca v Slovenskej republike,“ povedal predseda ÚRSO Andrej Juris na prvom stretnutí komisie. Na pôde úradu v Bratislave s Jurisom rokovali Ivana Mahríková za Asociáciu zamestnávateľských zväzov a združení SR, Michal Pintér za Republikovú úniu zamestnávateľov, Jozef Čerňan a Jozef Petrušek z Klubu 500, Ladislav Szemet so Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory a Milan Veselý z Asociácie priemyselných zväzov.

Okrem aktuálnych cenových konaní a systémového nastavenia regulácie energetiky do budúcnosti sa komisia na prvom zasadnutí venovala napríklad aj nastaveniu tarify za prevádzkovanie systému (TPS), tarify za systémové služby a spôsobu financovania TPS. ÚRSO so zástupcami podnikateľov hľadal aj možnosti využitia eurofondov v rámci existujúceho regulačného rámca či spôsoby spriehľadnenia cenových konaní na úrade. Ďalšie zasadnutie odbornej komisie sa uskutoční v októbri.

debata chyba
Viac na túto tému: #energetika #ceny energií #Úrad pre reguláciu sieťových odvetví