Rozhodujete sa, čo študovať? Pozrite sa, ktoré odbory sú na trhu najžiadanejšie

Rebríček najžiadanejších absolventov jednotlivých vysokých škôl na Slovensku prezrádza, že firmy sa stále obzerajú najmä po informatikoch.

09.06.2023 11:01
šudenti, vysoká škola, kamaráti, mladí ľudia Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Zrejme najznámejší pracovný portál u nás Profesia.sk opäť zverejnil svoj každoročný rebríček, v ktorom sa zameriava na atraktivitu absolventov vysokých škôl na Slovensku. Stránka približuje, že zoznamy vznikajú na základe prezretí životopisov absolventov zo strany firiem za uplynulý rok.

Peter Plavčan, demisia Čítajte viac Plavčanovu vysokú školu preverovali policajti. Agentúra brala tisíce eur za kurzy potvrdené jeho podpisom

„Z hľadiska žiadaných odborov veľké zmeny nenastali, aj naďalej je najväčší dopyt po informatikoch a informatičkách, poradie sa však menilo pri univerzitách a fakultách,“ približuje hovorkyňa spoločnosti Ľubica Melcerová, ktorá doplnila, že výsledky by mohli maturantom pomôcť s rozhodovaním, akú vysokú školu si vybrať. Analýzu portál realizoval na vzorke 14-tisíc životopisov, spresnila hovorkyňa.

Čo sa týka samotných výsledkov, najžiadanejšími absolventami sú študenti Ekonomickej univerzity v Bratislave. Jeden životopis absolventa univerzity si v priemere pozrú viac ako štyri spoločnosti.

tehotná, firma Čítajte viac Firmy sa čoraz viac staraju o zdravie zamestnancov, ľudia oceňuju najmä voľno nad rámec zákona

Portál dopĺňa, že v tesnom závese za Ekonomickou univerzitou skončila Slovenská technická univerzita v Bratislave. Na treťom mieste sa umiestnila Technická univerzita v Košiciach so skóre 3,26.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #Profesia.sk #informatici