K bezdymovému Slovensku prispievajú aj bezdymové taxíky

Nie každú novinku si zákazníci obľúbia. To ale nie je prípadom prvej bezdymovej taxislužby v Európe. Tento európsky unikát si obyvatelia hlavného mesta doslova zamilovali.

07.10.2022 00:00
HOPIN, IQOS, pr, nepouzivat Foto:

Fajčíte? Nie ste sám, na Slovensku fajčí podľa údajov Úradu verejného zdravotníctva približne pätina dospelej populácie. Dobrou správou je, že z toho viac ako 270-tisíc dospelých fajčiarov už nefajčí klasické cigarety, ale využíva bezdymovú alternatívu IQOS. To, že fajčenie klasických cigariet škodí zdraviu asi netreba nejako špeciálne a podrobne vysvetľovať. Bezdymové alternatívy predstavujú zo zdravotného hľadiska menšie riziko v porovnaní s klasickými cigaretami. Produkujú totiž výrazne menšie množstvo škodlivín a zároveň eliminujú pasívne fajčenie, čo znamená, že sú lepšou voľbou nielen pre samotného dospelého užívateľa, ale aj jeho okolie.

V júni priniesol Philip Morris a jeho značka IQOS v spolupráci so spoločnosťou HOPIN do Bratislavy novinku, ktorá je európskym unikátom. Služba HOPIN IQOS FRIENDLY taxi umožňuje dospelým užívateľom vychutnať si bezdymovú alternatívu počas jazdy. A to nie je všetko. Autá sú vybavené dózami na odkladanie použitých náplní, nabíjačkami na zariadenie IQOS, a tiež originálnou vôňou, ktorá pasažierom spríjemní cestu.

Foto: Philip Morris
HOPIN, IQOS, pr, nepouzivat

Som nesmierne rád, že sa nám v partnerstve so skvelým tímom HOPIN-u podarilo priniesť našim užívateľom v Bratislave túto špeciálnu doplnkovú službu. Z jej využitia a z obľúbenosti, ktorú si v tak krátkom čase získala, je zrejmé, že Bratislavčania stále viac vnímajú benefity inovácií, ktoré im umožňujú brať väčší ohľad na svoje zdravie i svoje okolie. Túto službu vnímam ako ďalší dôležitý míľnik, ktorý nám pomáha budovať bezdymové Slovensko a to aj s hmatateľnými prínosmi pre tých dospelých fajčiarov, ktorí sa rozhodli pre menej rizikovú alternatívu“ uviedol Petr Šedivec, generálny riaditeľ spoločnosti Philip Morris Slovensko. „Inovácie a alternatívne technológie sú dlhodobo pre nás kľúčové, aj preto sa nebránime zaujímavým službám, ktoré zlepšujú užívateľskú skúsenosť našich zákazníkov,“ dodal Šedivec. Spoločnosť už 20 rokov investuje do vývoja bezdymových riešení, ktoré majú ponúknuť dospelým fajčiarom, ktorí nevedia alebo nechcú prestať fajčiť, menej rizikové alternatívy ku klasickým cigaretám. A okrem toho aj inovatívne služby, akou je napríklad bezdymový taxík.

,,Sme hrdí na to, že sme ako prvá taxislužba v EÚ mohli užívateľom bezdymových nikotínových alternatív predstaviť túto unikátnu službu. Starostlivo sledujeme ohlasy na ňu od našich zákazníkov a veľmi ma teší, že sú pozitívne. Rovnako tak je súčasťou našej firemnej DNA urobiť maximum pre to, aby sa na paluby našich taxíkov zákazník vracal. Z tohto dôvodu je počet opakovaných objednávok jedným z hlavných faktorov, ktoré sledujeme a som veľmi rád, že tie v prípade IQOS FRIENDLY taxi tvoria približne 44 % z celkového počtu jázd. Zároveň očakávame a tešíme sa na to, že celkový záujem o túto službu bude naďalej rásť aj v nadchádzajúcej jesennej a zimnej sezóne, kedy býva vo všeobecnosti vyšší dopyt po taxíkoch,“ doplnil Richard Lörincz, generálny riaditeľ spoločnosti HOPIN.

Spoločnosť Phllip Morris dbá aj to, aby možnosť využiť bezdymový taxík nevyužívali neplnoletí zákazníci. Služba je preto určená iba dospelým zákazníkom bezdymových výrobkov. V taxíkoch býva fajčenie zakázané, v rámci spomínanej služby je ale možné užívať bezdymové alternatívy aj počas jazdy. Aplikáciu využíva od začiatku výrazné množstvo zákazníkov HOPINU, a takmer presne tri mesiace od jej spustenia už HOPIN ohlásil tisícu objednávku. Prijali ju v sobotu 24. septembra o 19:46, pričom jazda trvala necelých sedem minút na vzdialenosť 7,3 kilometra.

Foto: Philip Morris
HOPIN IQOS, pr, nepouzivat

Zaujímavosti o službe:

Služby IQOS FRIENDLY ponúka približne 7 % z celkovej flotily taxíkov HOPIN.

Počas leta taxíky najazdili spolu vyše 11 400 kilometrov, najdlhšia trasa jednej jazdy bola 106 kilometrov, najkratšia necelý pol kilometer.

Podľa štatistík aplikácie v opakovaných objednávkach s počtami 41, 36 a 18 jednoznačne vedú ženy. Tisícu jazdu si na svoje HOPIN konto pripísala práve zákazníčka s druhým najvyšším počtom opakovaných HOPIN IQOS FRIENDLY jázd.

Vedeli ste, že…

  • Na Slovensku sa dospelí fajčiari stretli s prvým bezdymovým zariadením IQOS pred piatimi rokmi. Za tento čas si značku obľúbilo viac ako 270 tisíc dospelých fajčiarov, z toho vyše 50 tisíc Bratislavčanov.
  • Spoločnosť Philip Morris dlhodobo investuje do výskumu a vývoja bezdymových riešení. Tie totiž produkujú významne menšie množstvo škodlivín v porovnaní s klasickými cigaretami. Zároveň eliminujú pasívne fajčenie, čo znamená, že sú lepšou voľbou nielen pre samotného dospelého užívateľa, ale aj pre jeho okolie. Bezdymové výrobky však nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový, a preto sú určené výhradne pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo v užívaní iných nikotínových výrobkov.
  • HOPIN IQOS FRIENDLY taxíky sú určené iba pre dospelých zákazníkov bezdymových výrobkov. Objednať si ich môžu dospelí zákazníci v Bratislave tak, že si stiahnu HOPIN aplikáciu. Priamo v aplikácii si navolia možnosť objednania IQOS FRIENDLY taxíka, ktorý je zároveň špeciálne označený ikonkou.
  • Taxíky sú vybavené dózami na odkladanie použitých náplní, nabíjačkami na zariadenie IQOS a tiež originálnou vôňou, ktorá pasažierom spríjemní cestu. V prípade, že si zákazník objedná takýto taxi omylom, môže si ho bez problémov zrušiť a objednať iný.
chyba