Pokračovanie článku: Vlčan vytiahol na ochranu slovenského dreva aplikáciu. Čo vám ukáže?

Kritizovaný Kőszeghy to vzdal a ponúkol funkciu

Šéf štátnych Lesov SR Tibor Kőszeghy ihneď po predstavení aplikácie prekvapil, keď vyhlásil, že sa vzdá svojho kresla. Dôvodom má byť kritika voči jeho osobe. Priznáva, že počas práce sa dopustil niekoľkých chýb. „V posledných dňoch čelím z môjho pohľadu neúmernej kritike. Určite sa nájdu chyby a nedostatky, ktoré som vo svojej práci urobil, žiadne z nich však nie sú fatálne alebo zásadné. Napriek tomu ma udalosti posledných dní doviedli k rozhodnutiu, že ponúknem pánovi ministrovi svoju funkciu, aby som nebol prekážkou vo všetkých pozitívnych veciach, ktoré sú ešte naplánované,“ povedal generálny riaditeľ.

Od Vlčana tak po jeho štátnom tajomníkovi Milanovi Kyseľovi, ktorého firma dostala 4 500 eur dotáciu na jednu ošípanú, odchádza ďalší kolega.

prasa1 Čítajte viac 4 500 eur na jednu sviňu. Opozícia sa pýta ministra Vlčana, prečo jeho tajomník dostal takú dotáciu

Len minulý týždeň trinásť bývalých a súčasných zamestnancov žiadalo odchod Kőszeghyho. V otvorenom liste „Nemôžeme mlčať“ žiadali aj stretnutie s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). V liste signatári napríklad uviedli, že niektorí z Kőszeghyho nominantov na čele odštepných závodov Lesov SR sa snažia o zvýšenie ťažby dreva aj v chránených oblastiach.

Kőszeghy si myslí, že ho kritizovali „rôzne záujmové skupiny“. Nepovedal však, ktoré sú to. Vlčan mu za jeho prácu aj tak poďakoval. „Veľmi si vážim manažérsku prácu pána generálneho riaditeľa Kőszeghyho a vysoko oceňujem jeho morálny kredit, ktorý preukázal tým, že je pripravený ponúknuť pozíciu, a teda odstupuje z pozície generálneho riaditeľa,“ uviedol minister Vlčan. Na otázku, kto Kőszeghyho nahradí, odpovedať nevedel, no podľa jeho slov už má nejakého nominanta, ktorý by bol schopný nastúpiť na miesto riaditeľa.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #drevo #tažba #aplikácia #lesy