McDonalds končí so starými hračkami. Nový dizajn príde aj na Slovensko

Jedno z ďalších udržateľných riešení známej spoločnosti sa dotkne hračiek v obľúbenom Happy Meal menu. Spoločnosť sa zaviazala, že do roku 2025 prejde na tzv. udržateľný program hračiek. S "tradičnými" plastovými skoncuje.

24.09.2021 16:26
nové hračky mcdonalds Foto:
Takto majú vyzerať nové hračky McDonalds.
debata (1)

Spoločnosť McDonald's pred­stavila svoj ďalší ekologický záväzok. Spoločnosť sa zaviazala, že do roku 2025 prejde na tzv. udržateľný program hračiek. Aktuálne v reštauráciách McDonald's na Slovensku dochádza k postupnému dopredaju súčasných hračiek, ktoré v blízkej budúcnosti nahradia ekologické varianty, a tak znížia spotrebu plastu až o 90 %. Prvé ekohračky chcú na našom trhu predstaviť už v roku 2022.

Happy Meal už viac ako štyri desaťročia prináša ikonické hračky rodinám na celom svete. V rámci trendu ekologizácie sa teraz, po výmene plastových slamiek za papierové, odstránení plastového obalu zmrzliny McFlurry a prechodu na drevený príbor, McDonald's zaviazal k zníženiu spotreby nerecyklovateľného plastu aj pri hračkách v Happy Meal-e.

Už teraz dochádza v reštauráciách McDonald's k do­predaju klasických hračiek a postupnému prechodu na tzv. udržateľný program hračiek. V realite to bude znamenať, že materiály na výrobu hračiek budú obnoviteľné alebo z recyklovaných plastov, či bioplastov (vyrobené z kukurice, sóje, cukrovej trstiny či vlákniny). Cieľom je túto celosvetovú transformáciu hračiek naplniť do konca roka 2025, dokedy bude každá hračka v každom Happy Meal menu na celom svete udržateľnejšia.

Milan Krajniak Čítajte aj Takmer milión detí dostane 100-eurový bonus. Kto všetko má nárok a kedy prídu peniaze?

„Tento krok je ďalším logickým krokom, ktorým spoločnosť McDonald's pris­pieva k zlepšeniu a pozitívnemu vplyvu na životné prostredie. Udržateľnosť a šetrný prístup spoločnosti k nášmu okoliu a planéte Zem je náš dlhoročný globálny záväzok. Tento konkrétny krok by mal viesť k 90 % zníženiu využívania plastov v našich hračkách. Napríklad vybrané časti doskových hier budú vyrobené z prírodných materiálov, iné hračky budú vyrobené z recyklovaného alebo bioplastu," hovorí Lucia Poláčeková, PR Supervízorka pre McDonald's na Slovensku.

Poláčeková zároveň avizuje, že firma prichádza aj s novým typom hračiek. Prechod k udržateľným hračkám Happy Meal už dlhší čas prebieha vo Veľkej Británii a v Írsku, dokončený je vo Francúzsku. "Na Slovensku sme už v tomto roku mali jednu sériu hračiek, ktorá bola vyrobená a zabalená v materiáloch pochádzajúcich z udržateľných zdrojov. Do konca tohto roka dôjde k vypredaniu plastových hračiek tak, ako ich naši zákazníci poznajú a prechodu na ich ekologicky ohľaduplnejší variant. Od roku 2022 sa tak naši zákazníci môžu tešiť na hračky, ktoré budú súčasťou udržateľného programu,“ dodala Poláčeková.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #McDonald's #hračky #happy meal