Na dotáciách na nákup elektromobilov už rezort hospodárstva vyplatil 4,5 milióna eur

Dotáciu získalo 508 žiadateľov.

15.09.2021 12:16
Tesla S Plaid - rekord na Nurburgringu 2021 Foto:
Ilustračná fotka.
debata (7)

Ministerstvo hospodárstva SR doteraz schválilo 591 žiadostí o dotáciu na batériové elektromobily a plug-in hybridné elektrické automobily z výzvy z roku 2019. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol rezort, po zakúpení vozidla dotáciu získalo 508 žiadateľov. Spolu im ministerstvo vyplatilo 4,5 milióna eur.

„Čo sa týka ďalšej plánovanej podpory, presný termín ešte nie je stanovený," uviedla hovorkyňa rezortu Katarína Matejková. Minister hospodárstva Richard Sulík už pritom avizoval, že systém dotácií bude nastavený inak ako v roku 2019. Výška príspevku by mala byť síce nižšia, no na pridelenie dotácie by mal mať nárok každý záujemca.

reality,nehnutelnost,rodinny dom,stavba,Hamuliakovo Čítajte viac Ceny nehnuteľností v Bratislave a priľahlých mestách sú priepastné. Analytik ukazuje, koľko sa dá ušetriť

O výzvu z roku 2019 bol enormný záujem. On-line registrácia sa začala v polovicu decembra a celá šesťmiliónová suma bola rezervovaná za 3 minúty a 41 sekúnd. Záujemcovia si rezervovali dotáciu na 786 ekologických áut prostredníctvom 668 žiadostí. Výrazne vyšší záujem bol o autá s čisto elektrickým pohonom, ktoré si chce kúpiť takmer 90 percent úspešných žiadateľov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #dotácia #elektromobil #ministerstvo hospodárstva