Záujem o životné poistenie sa zvýšil. Môžu za to obavy či lepšia dostupnosť produktov

Niektoré poisťovne zaznamenali opätovný nárast záujmu o životné poistenie. Podľa poisťovní to môže súvisieť s lepšou dostupnosťou produktov, či s obavami z pandémie nového koronavírusu.

24.08.2021 10:54
poistenie, priority, kocky Foto:
ilustračná fotografia
debata (1)

Od konca minuloročného júna do konca júna 2021 záujem o rizikové životné poistenie v poisťovni Wüstenrot medziročne vzrástol takmer o 40 percent. „Výraznejšie nárasty záujmu o rizikové životné poistenie bolo možné evidovať už na jeseň minulého roku, kedy sa na Slovensku vo väčšej miere začala prejavovať britská mutácia COVID-19. Práve vtedy začal stúpať záujem v medziročnom porovnaní o desiatky percent. A je takmer nemožné v týchto nárastoch vidieť iné vážne dôvody ako COVID-19. Čísla záujmu za 1. polrok 2021 len potvrdzujú, že nešlo o jednorazový výkyv, ale o trvalejší trend,“ vysvetlila analytička skupiny Wüstenrot Zuzana Adamcová.

Najsilnejšie medziročné nárasty zaznamenala poisťovňa v marci, apríli a máji tohto roka. Vtedy sa nárasty pohybovali na úrovni 50 percent.

Nord Stream 2 Čítajte viac Nord Stream 2: Začína nová ekonomická vojna medzi USA a Ruskom?

V ČSOB evidujú zvýšený záujem o tento typ poistenia, no podľa hovorkyne poisťovne Anny Jamborovej to môže byť z viacerých dôvodov. Nejde len o kontext pandémie nového koronavírusu, ale aj o väčšiu dostupnosť produktov prostredníctvom online ponuky. „V závere minulého roka sme priniesli klientom kompletne online rizikové životné poistenie, a to sa samozrejme podpísalo pod medziročný nárast záujmu vo všeobecnosti. Ako hlavný dôvod vidíme vysoký komfort pri online uzatváraní a jednoduchosť samotného produktu,“ uviedla Jamborová.

V poisťovni Allianz evidovali nárast záujmu o životné poistenie po skončení prvej vlny pandémie, aktuálne je však záujem stabilizovaný.

1 debata chyba