Slovenská sporiteľňa pozýva ľudí do pobočiek. Vyzýva ich vrátiť staré platobné karty

Slovenská sporiteľňa začína vydávať už iba ekologické karty a predlžuje ich platnosť z 3 na 4 roky.

07.06.2021 12:16
pobocka Foto:
Pobočka Slovenskej sporiteľne.
debata (15)

Slovenská sporiteľňa (SLSP) sa od pondelka postará o ekologickú likvidáciu alebo recykláciu starých expirovaných platobných kariet. „Súčasne Slovenská sporiteľňa začína vydávať už iba ekologické karty a predlžuje ich platnosť z 3 na 4 roky, čím dosiahne nižšiu spotrebu materiálu. Tieto karty majú po pridaní do organického kompostu schopnosť rozkladu až do 99 %. Klienti môžu novú ekologickú kartu s novým George designom získať aj s účtom na jeden rok zadarmo a s bonusom 60 eur,“ vyhlásila najväčšia slovenská banka.

foto2-sita-postova banka Čítajte viac Ľudia cez pandémiu našetrili miliardy eur. Začnú ich hromadne míňať?

Banka odhaduje, že aktuálne je na Slovensku v obehu až 5,5 milióna platobných kariet, čo predstavuje až 27 ton plastu. „Donedávna tieto tony materiálu často končili v bežných smetných košoch a následne na skládkach či v spaľovniach. A keďže obsahujú okrem plastu aj magnetický prúžok a čip, ich likvidácia vôbec nebola ekologická. Slovenská sporiteľňa sa preto rozhodla začať so zberom, recykláciou či ekologickou likvidáciou platobných kariet, bez ohľadu na to, ktorá banka danú kartu vydala,“ tvrdí SLSP.

Ekologické platby

Riaditeľ digitálneho a denného bankovníctva Slovenskej sporiteľne Juraj Barta hovorí, že napriek výraznému rastu platieb mobilom či hodinkami sú tradičné platobné karty pre mnohých ľudí stále najpoužívanejším spôsobom platby. „Preto sme sa rozhodli, že prinesieme ekologické platobné karty, navyše s novým George dizajnom. Klienti ich získajú automaticky k novému účtu, a ak si účet otvoria online cez Georgea, majú ho na rok zadarmo, navyše môžu získať bonus 60 eur,“ vysvetľuje Barta.

Cez Georgea je možné pridať si platobnú kartu do Google Pay alebo Apple Pay ešte skôr, ako ju ľudia fyzicky dostanú. Klienti môžu pohodlne platiť hneď po otvorení účtu. „Vďaka digitálnej inovácii Moneyback majú klienti pri platbe kartou, mobilom či hodinkami možnosť získať odmenu u obľúbených obchodníkov,“ dodáva SLSP.

Vyrobené z bioplastu

Ľudia nájdu zberné nádoby vo všetkých 205 pobočkách Slovenskej sporiteľne. Tieto nádoby sú vyrobené pomocou technológie 3D tlače z odbúrateľného bioplastu. Odovzdať je možné akúkoľvek exspirovanú platobnú kartu, bez ohľadu na to, ktorá banka ju vydala.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #banka #Slovenská sporiteľňa #platobné karty