Envirofond predĺžil termín na predkladanie žiadostí na zateplenie do 26.februára

Environmentálny fond predĺžil termín na predkladanie žiadostí o dotácie pre "Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane zatepľovania" na 26. februára. TASR o tom informovala manažérka komunikácie Envirofondu Michaela Kroková. Pôvodný termín na predkladanie projektov bol do 5. februára.

02.02.2021 14:21
debata

„Fond pristúpil k tomuto kroku po intenzívnej komunikácii s envirorezortom a hľadaní možností, ako vyjsť v ústrety požiadavkám žiadateľov aj s ohľadom na aktuálnu situáciu s ochorením COVID-19 a zároveň postupovať v súlade s platnou legislatívou zákona o Environmentálnom fonde,“ uviedla Kroková.

Riaditeľ Envirofondu Ľubomír Vačok predpokladá, že sa týmto spôsobom vytvorí dostatočný priestor na to, aby všetci žiadatelia využili príležitosť a podali žiadosti. „Zároveň veríme, že Environmentálny fond týmto spôsobom vyšle pozitívny signál všetkým žiadateľom,“ podotkol Vačok.

Na predĺženie lehoty na predkladanie projektov vyzvali starostovia z okresov Galanta a Dunajská Streda. Iniciatívu podporili mimoparlamentné strany Most-Híd a SMK-MKP. Poukázali na to, že ak sa lehoty nepredĺžia, mnohé obce a mestá nebudú mať možnosť vypracovať kvalitné projekty a prišli by tak o možnosť získať finančnú podporu pre svoj rozvoj.

debata chyba
Viac na túto tému: #zateplenie #envirorezort #energetická účinnosť