Budaj presvedčil Kollára. O klimatickej núdzi sa bude rokovať v parlamente

O klíme sa bude rokovať. Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) navrhol predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina) zaradiť do rokovania najbližšej schôdze parlamentu petíciu občanov požadujúcu, aby Slovensko deklarovalo stav klimatickej núdze. Tá sa začne 16.marca.

02.02.2021 09:17
debata (2)

Elektronickú petíciu už stihlo podpísať vyše 127-tisíc ľudí. Jej signatári, podľa mienky ministra Jána Budaja, oprávnene očakávajú, že ich požiadavka sa dostane na rokovanie pléna. A to napriek tomu, že nespĺňa všetky formálne náležitosti.

Téma klímy a jej ochrany rezonuje vo vláde čoraz viac aj v súvislosti s chystaným Plánom obnovy, z ktorého až 37 percent musí ísť na „zelenú obnovu". „Oceňujem, že predseda parlamentu Boris Kollár akceptoval moju žiadosť a podporil rokovanie o petícii občanov, a to napriek tomu, že ho k tomu nenútil rokovací poriadok, ani žiaden zákon. Týmto prístupom prenesie diskusie z úrovne výboru pre poľnohospodárstvo a životné prostredie tam, kde s ohľadom na svoj význam patria – do pléna,“ povedal minister.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Budaj #rokovanie parlamentu #stav klimatickej núdze