Sulíkov rezort sa chce v novom roku venovať vodíkovej stratégii, hornej Nitre a Expu Dubaj

Dopracovanie a prijatie vodíkovej stratégie Slovenska, vyhlásenie architektonickej súťaže na obnovu Kúpeľov Sliač, transformácia hornej Nitry či prezentácia Slovenska na svetovej výstave Expo v Dubaji. To sú najdôležitejšie projekty, ktoré bude v tomto roku preferovať minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Ministerstvo hospodárstva sa okrem toho chce venovať aj riešeniu aktuálnych problémov Slovenských elektrární.

01.01.2021 10:25
Richard Sulík Foto: ,
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).
debata (16)

Vo vyhliadkach na tento rok je Sulík „mierny optimista“, keďže v uplynulom období vymenil všetkých kľúčových nominantov a s ich prácou je spokojný. „Máme svoje priority. V januári príde vodíková stratégia, veľká výzva je aj transformácia hornej Nitry,“ povedal Sulík. Ministerstvo chce tiež riešiť problémy v Slovenských elektrárňach, a to nielen dostavbu jadrových blokov v Mochovciach, ale aj podozrenia z ekonomickej trestnej činnosti, pre ktoré SE vyšetruje polícia či hroziace finančné problémy.

Veľkou výzvou pre rezort je organizovanie účasti Slovenska na svetovej výstave Expo Dubaj v Spojených arabských emirátoch. Výstava sa uskutoční v novom termíne od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022 a Slovensko sa bude v Dubaji prezentovať v samostatnom pavilóne konceptom „Pohyb budúcnosti“. Ten bude zameraný na predstavenie inovatívnych a sofistikovaných technológií v oblasti vodíkového pohonu, letectva či vesmíru.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #vodík #Horná Nitra #expo Dubaj