Droba: Čierna skládka pri Vajnorskom jazere je ekologická velezrada

Nelegálna skládka pri Vajnorskom jazere bola vytvorená systematicky a cielene. Myslí si to predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Spoločne so starostom mestskej časti Ružinov Martinom Chrenom zvažuje v tejto veci podať podnet, a to ja napriek tomu že skládka a jej riešenie nespadá do kompetencií kraja.

27.05.2020 09:36
debata (14)

Podľa Chrena bol v tejto oblasti vyťažený štrk a následne sa miesto zahádzalo odpadom. „Pevne verím, že s novým ministrom nastáva doba, kedy sa takéto veci začnú riešiť,“ dodal Chren. Podľa neho zodpovedný o skládke vedeli celé roky, no namiesto radikálneho riešenia úmyselne zatvárali oči.

Podzemná voda na nelegálnej skládke Farná pri Vajnorských jazerách v Bratislave obsahuje nebezpečné chemické látky. Potvrdil to znalecký posudok, ktorý pre políciu vypracoval Vyskúmný ústav vodného hospodárstva. Minister vnútra Roman Mikulec odmietol zverejniť podrobnosti z vyšetrovania, ale podľa neho ide o doteraz najzávažnejší enviromentálny zločin. Podrobnosti z posudku minulý týždeň nepovedal ani minister životného prostredia Ján Budaj.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Droba #Martin Chren #čierna skládka