Sulík podáva trestné oznámenie. Nepozdáva sa mu konanie Združenia domových samospráv

Minister hospodárstva Richard Sulík podáva trestné oznámenie v súvislosti s činnosťou Marcela Slávika a jeho Združenia domových samospráv. To podľa ministra dlhé roky komplikuje život stavebníkov na Slovensku.

21.01.2021 11:11
debata (26)

Ako ďalej na štvrtkovej tlačovej besede informoval šéf rezortu hospodárstva, tento človek vstupuje do stavebných konaní s nezmyselnými požiadavkami a zdržiava ich, kým nedostane sponzorské pre svoje združenie. Od stavebníkov pritom požaduje napríklad fontánku na streche či trávnik na balkóne. „Splňte, alebo zaplaťte,“ zhrnul Sulík.

Minister pred pár mesiacmi vyzval verejnosť, aby mu nahlasovala takéto skúsenosti. „Ukázalo sa, že Marcel Slávik úraduje po celom Slovensku. Som očarený jeho všestrannosťou. Marcel Slávik má oči všade, od kultúrnych stavieb cez developerov až po štátne podniky,“ skonštatoval Sulík s tým, že má rozrobených viacero projektov, všade posiela pripomienky a zdržuje.

Zahlcuje úrady a skrýva sa za „akože environmentálne otázky“. „Neviem sa ubrániť pocitu, že mu ide len a len o peniaze,“ zhodnotil minister. Jeho konanie označil za „pokútne“ a pre všetkých okrem neho za otravné a zdržujúce. Sulík verí, že Generálna prokuratúra SR bude v tejto veci konať. Zároveň vyzval aj ďalších staviteľov s podobnými skúsenosťami, aby sa obrátili priamo na neho a poskytli ďalšie svedectvá.

Aj podané trestné oznámenie je postavené práve na výpovediach svedkov a Sulík avizuje v tejto veci aj ďalšie kroky, ktoré však zatiaľ nechcel konkretizovať. „Podnikám aj ďalšie kroky, budem konať aj voči samotnému združeniu, využijem všetky možnosti aj legislatívne, aby takéto činnosti neboli možné,“ prisľúbil. Problém je ale fakt, že takéto konanie umožňuje problematická smernica Európskej únie.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Richard Sulík #trestné oznámenia